Відповідь:
Див. Пояснення до відповіді #f ^ (- 1) (x) = (x - 12) / 5 #.
Пояснення:
Неоднозначність:
Якщо y = f (x), то #x = f ^ (- 1) y #. Якщо функція є однозначною для #x у (a, b) #,
тоді є #1-1# відповідність між x і y..
графіки обох #y = f (x) # і зворотний #x = f ^ (- 1) (y) # ідентичні,
в інтервалі.
Рівняння #y = f ^ (- 1) (x) # отримується шляхом перестановки x і y, в
зворотне відношення #x = f ^ (- 1) (y) #.
Графік #y = f ^ (- 1) (x) # на одному аркуші графа буде
Графік y = f (x) повертається під прямим кутом, за годинниковою стрілкою
сенс, про походження.
Тут,# y = f (x) = 5x + 12 #.. Рішення для x, #x = f ^ (- 1) (y) = (y - 12) / 5 #. Переміщення x і y,
#y = f ^ (- 1) (x) = (x-12) / 5 #