Відповідь:
Зверніться до пояснення.
Пояснення:
#a). # Оцінити #F (a) -1
Отже, ми маємо функцію #F (x) = x ^ 2 + 3 #. Якщо замінити # x # с # a #, нам просто потрібно поставити # x = a #, і ми отримуємо
#F (a) = a ^ 2 + 3 #
і
#F (a) -1 = a ^ 2 + 3-1 #
# = a ^ 2 + 2 #
#b). Оцінити #F (a-1) #
Таку ж процедуру ми беремо # x = a-1 #, і ми отримуємо
#F (a-1) = (a-1) ^ 2 + 3 #
# = a ^ 2-2a + 1 + 3 #
# = a ^ 2-2a + 4 #
#c). # Оцінити #F (d + e) #
Знову ставимо # x = d + e # в функцію, і ми отримуємо
#F (d + e) = (d + e) ^ 2 + 3 #
# = d ^ 2 + 2de + e ^ 2 + 3 #