Відповідь:
#(5,2)#
Пояснення:
Ви знаєте значення змінної # x #, так що ви можете замінити це на рівняння.
#overbrace ((3y - 1)) ^ (x) + 2y = 9 #
Видаліть дужки і вирішіть.
# 3y - 1 + 2y = 9 #
# => 5y - 1 = 9 #
# => 5y = 10 #
# => y = 2 #
Підключіть # y # в будь-якому рівнянні знайти # x #.
#x = 3захоплення ((2)) ^ (y) - 1 #
# => x = 6 - 1 #
# => x = 5 #
# (x, y) => (5,2) #
Відповідь:
# x = 5, y = 2 #
Пояснення:
Дано # x = 3y-1 і x + 2y = 9 #
Замінити # x = 3y-1 # в # x + 2y = 9 #,
# (3y-1) + 2y = 9 #
# 5y-1 = 9 #
# 5y = 10 #
# y = 2 #
Замініть y = 2 на перше рівняння, # x = 3 (2) -1 #
# x = 5 #
Відповідь:
#x = 5 #
#y = 2 #
Пояснення:
Якщо
#x = 3й -1 #
потім використовуйте це рівняння у другому рівнянні. Це означає що
# (3y - 1) + 2y = 9 #
# 5y - 1 = 9 #
# 5y - 1 + 1 = 9 + 1 #
# 5y = 10 #
# (5y) / 5 = 10/5 #
#y = 2 #
Сказавши це, просто змініть # y # у першому рівнянні для того, щоб отримати # x #.
#x = 3 (2) -1 #
#x = 6 -1 #
#x = 5 #
Після цього просто перевірте, що значення мають сенс:
#x = 3y - 1 #
#5 = 3(2) -1#
#5 = 6 - 1#
#5 = 5#
А для другого:
#x + 2y = 9 #
#5 + 2(2) = 9#
#5 + 4 = 9#
#9 = 9#
Обидва відповіді задовольняють обидва рівняння, що робить їх правильними.