Нехай f (x) = x ^ 2 + 4 і g (x) = 2x-2, оцінюють наступне?

Нехай f (x) = x ^ 2 + 4 і g (x) = 2x-2, оцінюють наступне?
Anonim

Відповідь:

Будь ласка, зверніться до пояснення нижче.

Пояснення:

#a). # Знайти # 3f (x) + 3g (x) #

Спочатку треба знайти # 3f (x) #.

Отже, це в основному #3# помножити на функцію #f (x) #, і тому буде

# 3 (x ^ 2 + 4) = 3x ^ 2 + 12 #

Те ж саме стосується # 3g (x) #.

Це стає # 3 (2x-2) = 6x-6 #.

Тому, # 3f (x) + 3g (x) = 3x ^ 2 + 12 + 6x-6 #

# = 3x ^ 2 + 6x + 6 #

#b). Знайти #g (f (4)) #

Тут потрібно знайти #f (4) # спочатку.

Ми отримали: #f (x) = x ^ 2 + 4 #

#:. f (4) = 4 ^ 2 + 4 #

#=20#

#:. g (f (4)) = g (20) #

Ми отримали: #g (x) = 2x-2 #

#:. g (20) = 40-2 #

#=38#

#:. g (f (4)) = 38 #