Як вирішити це квадратичне рівняння?

Як вирішити це квадратичне рівняння?
Anonim

Відповідь:

#x = -1 / 2 # і #x = -2 / 3 #

Пояснення:

# 6x ^ 2 + 7x + 2 #

може бути включений у біноміал, # (3x + 3/2) (2x + 4/3) #

Встановивши коефіцієнт до нуля, ми можемо вирішити для значення x

# 3x + 3/2 = 0 #

#x = -1 / 2 #

# 2x + 4/3 = 0 #

# x = -2 / 3 #

Відповідь:

# x = -1 / 2, -2 / 3 #

Пояснення:

Ми можемо вирішити цю квадратичну стратегію факторинг шляхом групування. Тут ми перепишемо # x # термін як сума двох термінів, тому ми можемо розділити їх і фактор. Ось що я маю на увазі:

# 6x ^ 2 + колір (синій) (7x) + 2 = 0 #

Це еквівалентно наступному:

# 6x ^ 2 + колір (синій) (3x + 4x) + 2 = 0 #

Зверніть увагу, я тільки переписав # 7x # як сума # 3x # і # 4x # тому ми можемо вплинути. Ви побачите, чому це корисно:

#color (червоний) (6x ^ 2 + 3x) + колір (помаранчевий) (4x + 2) = 0 #

Ми можемо оцінити a # 3x # з червоного виразу, а #2# з помаранчевого виразу. Ми отримуємо:

#color (червоний) (3x (2x + 1)) + колір (помаранчевий) (2 (2x + 1)) = 0 #

З # 3x # і #2# множать на один і той самий термін (# 2x + 1 #), ми можемо переписати це рівняння як:

# (3x + 2) (2x + 1) = 0 #

Тепер ми встановлюємо обидва фактори, які дорівнюють нулю, щоб отримати:

# 3x + 2 = 0 #

# => 3x = -2 #

#color (синій) (=> x = -2 / 3) #

# 2x + 1 = 0 #

# => 2x = -1 #

#color (синій) (=> x = -1 / 2) #

Наші чинники - блакитні. Сподіваюся, що це допомагає!

Відповідь:

# -1 / 2 = x = -2 / 3 #

Пояснення:

Хм …

Ми маємо:

# 6x ^ 2 + 7x + 2 = 0 # З # x ^ 2 # множиться на число тут, давайте розмножимося # a # і # c # в # ax ^ 2 + bx + c = 0 #

# a * c = 6 * 2 => 12 #

Ми запитуємо себе: чи будь-який з факторів #12# Додати до #7#?

Подивимося …

#1*12# Ні.

#2*6# Ні.

#3*4# Так.

Тепер перепишемо рівняння, подібне до наступного:

# 6x ^ 2 + 3x + 4x + 2 = 0 # (Порядок # 3x # і # 4x # не важливо.)

Давайте розділимо такі терміни:

# (6x ^ 2 + 3x) + (4x + 2) = 0 # Фактор кожної дужки.

# => 3x (2x + 1) +2 (2x + 1) = 0 #

Для кращого розуміння ми дозволяємо # n = 2x + 1 #

Замінити # 2x + 1 # с # n #.

# => 3xn + 2n = 0 # Тепер ми бачимо, що кожна група має # n # в загальному.

Давайте оцінюємо кожен термін.

# => n (3x + 2) = 0 # Замінити # n # с # 2x + 1 #

# => (2x + 1) (3x + 2) = 0 #

Або # 2x + 1 = 0 # або # 3x + 2 = 0 #

Давайте вирішимо кожен випадок.

# 2x + 1 = 0 #

# 2x = -1 #

# x = -1 / 2 # Це одна відповідь.

# 3x + 2 = 0 #

# 3x = -2 #

# x = -2 / 3 # Це ще одне.

Ці дві наші відповіді!