Відповідь:
Для вирішення цього рівняння можна використовувати квадратичну формулу.Див. Процес нижче:
Пояснення:
Квадратична формула говорить:
Для # ax ^ 2 + bx + c = 0 #, значення # x # які є рішеннями рівняння, задаються:
#x = (-b + - sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) #
Підставляючи #1# для # a #; #2# для # b # і #2# для # c # дає:
#x = (-2 + - sqrt (2 ^ 2 - (4 * 1 * 2))) / (2 * 1) #
#x = (-2 + - sqrt (4 - 8)) / 2 #
#x = (-2 + - sqrt (-4)) / 2 #
#x = (-2 + - 2sqrt (-1)) / 2 #
#x = (-колір (червоний) (скасувати (колір (чорний) (2))) + - колір (червоний) (скасувати (колір (чорний) (2))) sqrt (-1)) / колір (червоний) (скасувати (колір (чорний) (2))) #
#x = -1 + - sqrt (-1) #