Як використовувати ланцюгове правило для диференціації y = (x ^ 3 + 4) ^ 5 / (3x ^ 4-2)?

Як використовувати ланцюгове правило для диференціації y = (x ^ 3 + 4) ^ 5 / (3x ^ 4-2)?
Anonim

Відповідь:

#color (синій) (y '= ((x ^ 3 + 4) ^ 4 (33x ^ 6-48x ^ 3-30x ^ 2)) / (3x ^ 4-2) ^ 2) #

Пояснення:

# y # є приватним у вигляді #color (синій) (y = (u (x)) / (v (x))) #

Розподіл частки такий:

#color (синій) (y '= ((u (x))' v (x) - (v (x)) 'u (x)) / (v (x)) ^ 2) #

Знайдемо # (u (x)) '# і # (v (x)) '#

#color (зелений) ((u (x)) '=?) #

#u (x) # є складовою двох функцій #f (x) # і #g (x) # де:

#f (x) = x ^ 5 # і #g (x) = x ^ 3 + 4 #

Ми повинні використовувати ланцюгове правило, щоб знайти #color (зелений) ((u (x)) ') #

#u (x) = f (g (x)) # потім

#color (зелений) ((u (x)) '= f' (g (x)) * g '(x)) #

#f '(x) = 5x ^ 4 # потім

#f '(g (x)) = 5 (g (x)) ^ 4 #

#color (зелений) (f '(g (x)) = 5 (x ^ 3 + 4) ^ 4) #

#color (зелений) ((g (x)) '= 3x ^ 2) #

Тому,# (u (x)) '= 5 (x ^ 3 + 4) ^ 4 * 3x ^ 2 #

#color (зелений) ((u (x)) '= 15x ^ 2 (x ^ 3 + 4) ^ 4) #

#color (червоний) ((v (x)) '=?) #

#v (x) = 3x ^ 4-2 #

#color (червоний) ((v (x)) '= 12x ^ 3) #

Тепер підставимо #color (зелений) ((u (x)) '# і #color (червоний) ((v (x)) '# в #color (синій) y '#

#color (синій) (y '= ((u (x))' v (x) - (v (x)) 'u (x)) / (v (x)) ^ 2) #

#y '= (колір (зелений) (15x ^ 2 (x ^ 3 + 4) ^ 4) * (3x ^ 4-2) -колір (червоний) (12x ^ 3) (x ^ 3 + 4) ^ 5) / (3x ^ 4-2) ^ 2 #

#y '= ((x ^ 3 + 4) ^ 4 15x ^ 2 (3x ^ 4-2) -12x ^ 3 (x ^ 3 + 4)) / (3x ^ 4-2) ^ 2 #

#y '= ((x ^ 3 + 4) ^ 4 45x ^ 6-30x ^ 2-12x ^ 6-48x ^ 3) / (3x ^ 4-2) ^ 2 #

#y '= ((x ^ 3 + 4) ^ 4 (45x ^ 6-12x ^ 6-48x ^ 3-30x ^ 2)) / (3x ^ 4-2) ^ 2 #

Тому, #color (синій) (y '= ((x ^ 3 + 4) ^ 4 (33x ^ 6-48x ^ 3-30x ^ 2)) / (3x ^ 4-2) ^ 2) #