Як вирішити sqrt (t - 9) - sqrtt = 3?

Як вирішити sqrt (t - 9) - sqrtt = 3?
Anonim

Відповідь:

Дивись нижче…

Пояснення:

Для початку потрібно маніпулювати рівнянням # t # само собою.

#sqrt (t-9) -sqrt (t) = 3 #

#sqrt (t-9) = 3 + sqrt (t) #

Тепер давайте розширимо обидві сторони, щоб видалити корінь.

#sqrt (t-9) ^ 2 = (3 + sqrt (t)) ^ 2 #

# t-9 = 9 + 6sqrt (t) + t #

Тепер, маніпулюючи цим рівнянням, ми можемо вирішити # t #

# t-18 = 6sqrt (t) + t #

# -18 = 6sqrt (t) #

# (- 18) ^ 2 = (6sqrt (t)) 2 #

# 324 = 36t #

# t = 9 #

Тепер ми повинні перевірити рішення шляхом підзаголовки # t # назад у вихідне рівняння.

#sqrt (9-9) - sqrt (9) = 3 #

#0-3 =3#

#-3=3#

Це помилково, # тому # немає реальних рішень.