Відповідь:
# y # перехоплення #(0, 4)#
ні # x #-перехоплює
Пояснення:
Дано: # 2x - 5x ^ 2 = -3y + 12 #
Поставте рівняння в #y = Ax ^ 2 + За + C #
Додати # 3y # до обох сторін рівняння: # "" 2x - 5x ^ 2 + 3y = 12 #
Відняти # 2x # з обох сторін: # "" - 5x ^ 2 + 3y = -2x + 12 #
Додати # 5x ^ 2 # з обох сторін: # "" 3y = 5x ^ 2 -2x + 12 #
Розділіть обидві сторони на # 3: "" y = 5 / 3x ^ 2 - 2 / 3x + 4 #
Знайди # y # перехоплення шляхом встановлення #x = 0: "" y = 4 #
Знайди # x # перехоплює шляхом встановлення #y = 0 # і використовуючи квадратичну формулу:
#x = (-B + - sqrt (B ^ 2 - 4AC)) / (2A) #
#x = (2/3 + - sqrt (4/9 - 4/1 * (5/3) * 4/1)) / (2/1 * 5/3) = (2/3 + - sqrt (4 / 9 - 80/3)) / (10/3) #
#x = (2/3 + - sqrt (-236/9)) / (10/3) #
Відтоді немає реальних рішень # x # є уявним (негативний квадратний корінь).