Відповідь:
Ви можете побачити більш поглиблений приклад підходу на веб-сайті
# y = 9 (x-8/3) ^ 2 #
Пояснення:
#color (синій) ("Преамбула") #
Якщо ви можете це зробити, варто пам'ятати стандартну форму.
Використання # y = ax ^ 2 + bx + c # як бази маємо формат вершинної форми:
# y = a (x + b / (2a)) ^ 2 + k + c #
Додаткова # k # є корекцією, яка "позбавляється", якщо помилка введена шляхом квадратизації # + b / (2a) # частина # (x + b / (2a)) ^ 2 #
The # (b / (2a)) ^ 2 # частина не в початковому рівнянні.
Не забувайте, що вся дужка помножується на a
Отже, щоб позбутися від цього, ми ставимо: # "" a (b / (2a)) ^ 2 + k = 0 #
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
#color (синій) ("Створення форми вершин") #
Напишіть як # y = 9 (x-48 / (2 (9))) ^ 2 + k + 64 #
# 9 (-48/18) ^ 2 + k = 0 #
# k = -64 #
Таким чином ми маємо
# y = 9 (x-8/3) ^ 2-64 + 64 #
# y = 9 (x-8/3) ^ 2 #
![](//img.go-homework.com/img/algebra/what-is-the-vertex-form-of-y9x2-48x64--.bmp)