Що таке g (x + a) -g (x), коли g (x) = - x ^ 2-x?

Що таке g (x + a) -g (x), коли g (x) = - x ^ 2-x?
Anonim

Відповідь:

Я зрозумів, я отримав:

#g (x + a) -g (x) = - (x + a) ^ 2- (x + a) - (- x ^ 2-x) #

Пояснення:

Використовуємо нашу константу # a #:

#g (x + a) -g (x) = колір (червоний) (- (x + a) ^ 2- (x + a)) колір (синій) (- x ^ 2-x) #

Де:

Червоний = #g (x + a) #

Синій = #g (x) #

Ми також можемо змінити розташування, щоб спробувати спростити його.

Відповідь:

#g (x + a) -g (x) = -a (a + 2x + 1) #

Пояснення:

#g (x) = -x ^ 2-x:. g (x + a) = - (x + a) ^ 2 - (x + a) = - (x ^ 2 + 2ax + a ^ 2) - (x + a) = -x ^ 2 -2ax - a ^ 2 -x -a:. g (x + a) -g (x) = -x ^ 2 -2ax - a ^ 2 -x -a - (-x ^ 2-x) = скасувати (-x ^ 2) -2ax - скасування ^ 2 (-x) -a + cancelx ^ 2 + відмінити x = -a (a + 2x + 1) #Ans