Вирішіть для y in y + 1/2 = -1/3 (x + 1/2)?

Вирішіть для y in y + 1/2 = -1/3 (x + 1/2)?
Anonim

Рішення є # y = -1 / 3x-2/3 #.

# y + 1/2 = -1 / 3 (x + 1/2) #

Спочатку виконайте розподільчу властивість.

# y + 1/2 = -1 / 3x-1/6 #

Відняти #1/2# з обох сторін. Загальний знаменник для #1/2#

і #1/6# є #6#. Тому #1/2*3/3=3/6#.

# y = -1 / 3x-1 / 6-3 / 6 # =

# y = 1 / 3x-4/6 # =

Скорочення #4/6# до #2/3#.

# y = -1 / 3x-2/3 #

Якщо вважається, що це рівняння нахилу-перехоплення для лінії, то нахил #-1/3# і y-перехоплення #-2/3#.