Коли вираз x-1 підставляється в перше рівняння для y, що є результуюче рівняння при заданому 3x-y = 2, y = x-1?

Коли вираз x-1 підставляється в перше рівняння для y, що є результуюче рівняння при заданому 3x-y = 2, y = x-1?
Anonim

Відповідь:

# x = 3/2 #

Кожен показаний крок. Коли ви станете більш впевненими в цьому питанні, ви почнете стрибати кроки і набагато швидше вирішувати їх.

Пояснення:

Дано:

# "" y = x-1 "" ………………. рiвнiсть (1) #

# 3x-y = 2 "" ……………….. Рівняння (2) #

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Використовуючи рівняння (1), замінюємо # y # в рівнянні (2)

#color (зелений) (3xcolor (червоний) (- y) = 2 "->" "3xcolor (червоний) (- (x-1)) = 2 #

# 3x-x + 1 = 2 #

але # 3x-x = 2x

# 2x-1 = 2 #

Додайте 1 до обох сторін

# 2x-1 + 1 = 2 + 1 #

# 2x + 0 = 3 #

# 2x = 3 #

Розділіть обидві сторони на 2

# 2 / 2xx x = 3/2 #

Але #2/2=1#

# x = 3/2 #