Що таке інверсне f (x) = 4x + 3?

Що таке інверсне f (x) = 4x + 3?
Anonim

Відповідь:

# f ^ -1 (x) = 1/4 x - 3/4 #

Пояснення:

При знаходженні зворотного:

Замініть # x # с # f ^ -1 (x) # і підкачки #f (x) # с # x #:

# => x = 4f ^ -1 (x) + 3 #

# => x -3 = 4f ^ -1 (x) #

# => (x-3) / 4 = f ^ -1 (x) #

# => 1/4 x -3/4 = f ^ -1 (x) #

Відповідь:

#f ^ (- 1) x = 1/4 x -3 / 4 #

Пояснення:

Нехай y = f (x) = 4x + 3. Тепер обміняйте x і y, а потім вирішіть для y. Відповідно, x = 4y + 3

Тому 4y = x-3

що дає y =#f ^ (- 1) x = 1/4 # (x-3) = # 1/4 x -3 / 4 #

Відповідь:

Це перша відповідь.

Пояснення:

Щоб знайти зворотну функцію, інвертуйте x і y.

Потім виділіть у і у вас є.

Отже, наша початкова функція #f (x) = 4x + 3 #.

Ми можемо переписати його як # y = 4x + 3 #, Потім інвертуйте x і y:

# x = 4y + 3 #

А тепер виділіть:

# x-3 = 4y #

# y = 1/4 (x-3) #

# y = 1 / 4x-3/4 #

І, нарешті, замінити y на інверсне значення функції:

# f ^ -1 = 1 / 4x-3/4 #

Отже, це перша відповідь.

Відповідь:

# f ^ -1 (x) = 1 / 4x-3/4 #

Пояснення:

Розглянемо це як функціональну машину, де ми ставимо # x # в машину, і дістатися #f (x) #.

Якщо ми маємо це, що нам потрібно зробити #f (x) # отримати # x # Повернись назад?

так якщо #f (x) = 4x + 3 # потім

# f ^ -1 (x) = (x-3) / 4 #

# f ^ -1 (x) = 1 / 4x-3/4 #