У чому різниця між квадратом sqrt (x-1) і sqrtx -1?

У чому різниця між квадратом sqrt (x-1) і sqrtx -1?
Anonim

Відповідь:

# (sqrt (x-1)) ^ 2 = x-1 #

# (sqrt (x) -1) ^ 2 = x-2sqrt (x) + 1 #

Пояснення:

Зверніть увагу на це #sqrt (x-1) # є єдиним терміном, тоді як #sqrt (x) -1 # має два терміни. Коли ми квадрат #sqrt (x) -1 #Отже, нам потрібно використовувати розподільчу властивість при множенні, на відміну від квадратури #sqrt (x-1) #.

# (sqrt (x-1)) ^ 2 = sqrt (x-1) * sqrt (x-1) = x-1 #

# (sqrt (x) -1) ^ 2 = (sqrt (x) -1) (sqrt (x) -1) #

# = sqrt (x) * sqrt (x) + sqrt (x) * (- 1) + (- 1) * sqrt (x) + (- 1) (- 1) #

# = x-2sqrt (x) + 1 #