![Використовувати перший принцип для диференціації? y = sqrt (sinx) Використовувати перший принцип для диференціації? y = sqrt (sinx)](https://img.go-homework.com/img/calculus/use-the-first-principle-to-differentiate-ysqrtsinx.jpg)
Відповідь:
Перший крок полягає в тому, щоб переписати функцію як раціональний показник
Пояснення:
Після того, як ви отримаєте своє вираження в цій формі, ви можете диференціювати її за допомогою правила ланцюжка:
У вашому випадку:
Потім,
Відповідь:
# d / dx sqrt (sinx) = cosx / (2sqrt (sinx)) #
Пояснення:
Використовуючи граничне визначення похідної, маємо:
# f '(x) = lim_ (h rarr 0) (f (x + h) -f (x)) / (h) #
Отже, для даної функції, де
# f '(x) = lim_ (h rarr 0) (sqrt (sin (x + h)) - sqrt (sinx)) / (h) #
= lim_ (h rarr 0) (sqrt (sin (x + h)) - sqrt (sinx)) / (h) * (sqrt (sin (x + h)) + sqrt (sinx)) / (sqrt (sin (x + h)) + sqrt (sinx)) #
= lim_ (h rarr 0) (sin (x + h) -sinx) / (h (sqrt (sin (x + h)) + sqrt (sinx))) #
Тоді ми можемо використовувати тригонометричну ідентичність:
# sin (A + B) - = sinAcosB + cosAsinB #
Надання нам:
# f '(x) = lim_ (h rarr 0) (sinxcos h + кокссин h-sinx) / (h (sqrt (sin (x + h)) + sqrt (sinx))) #
= lim_ (h rarr 0) (sinx (cos h-1) + cosxsin h) / (h (sqrt (sin (x + h)) + sqrt (sinx))) #
= lim_ (h rarr 0) (sinx (cos h-1)) / (h (sqrt (sin (x + h)) + sqrt (sinx))) + (cosxsin h)) / (h (sqrt (sin (x + h)) + sqrt (sinx))) #
= lim_ (h rarr 0) (cos h-1) / h (sinx) / (sqrt (sin (x + h)) + sqrt (sinx)) + (sin h) / h (cosx) / (sqrt (sin (x + h)) + sqrt (sinx)) #
Потім ми використовуємо два дуже стандартні межі обчислення:
# lim_ (тета -> 0) sintheta / theta = 1 # , і#lim_ (тета -> 0) (costheta-1) / theta = 0 # , та #
І зараз ми можемо оцінити межі:
# f '(x) = 0 xx (sinx) / (sqrt (sin (x)) + sqrt (sinx)) + 1 xx (cosx) / (sqrt (sin (x)) + sqrt (sinx)) #
= (cosx) / (2sqrt (sin (x)) # t
Як використовувати правило продукту для диференціації y = (x + 1) ^ 2 (2x-1)?
![Як використовувати правило продукту для диференціації y = (x + 1) ^ 2 (2x-1)? Як використовувати правило продукту для диференціації y = (x + 1) ^ 2 (2x-1)?](https://img.go-homework.com/trigonometry/how-do-you-use-the-law-of-sines-to-solve-the-triangle-given-a-149-b-981-b-21.5.jpg)
Тому мені також потрібно використовувати ланцюгове правило на (x + 1) ^ 2 dy / dx = u'v + v'u u '= 2 (x + 1) * 1 v' = 2 u = (x + 1) ^ 2 v = (2x-1) підпорядкування в правило продукту. dy / dx = 2 (2x + 1) * (2x-1) + 2 (x + 1) ^ 2 dy / dx = 2 (4x ^ 2-1) + 2 (x ^ 2 + 2x + 1) dy / dx = 8x ^ 2-2 + 2x ^ 2 + 4x + 2 dy / dx = 10x ^ 2 + 4x
Як використовувати правило ланцюга для диференціації y = (x + 1) ^ 3?
![Як використовувати правило ланцюга для диференціації y = (x + 1) ^ 3? Як використовувати правило ланцюга для диференціації y = (x + 1) ^ 3?](https://img.go-homework.com/algebra/how-do-you-use-the-distributive-property-to-multiply-63r4s.jpg)
= 3 (x + 1) ^ 2 y = u ^ 2, де u = (x + 1) y '= 3u ^ 2 * u' u '= 1 y' = 3 (x + 1) ^ 2
Як використовувати правило частки для диференціації (4x - 2) / (x ^ 2 + 1)?
![Як використовувати правило частки для диференціації (4x - 2) / (x ^ 2 + 1)? Як використовувати правило частки для диференціації (4x - 2) / (x ^ 2 + 1)?](https://img.go-homework.com/trigonometry/how-do-you-use-a-double-angle-formula-to-write-1-2sin2pi/5-as-a-single-trig-function-of-twice-the-angle.jpg)
4 * (- x ^ 2 + x + 1) / (x ^ 4 + 2 * x ^ 2 + 1) Диференціальний коефіцієнт дробу задається (Знаменник * Diff. Coeff. Numerator - Numerator * Diff. Coeff) Знаменника) / Знаменник ^ 2 Тут DC знаменника = 2x і DC Чисельника = 4 Підставляючи отримуємо ((x ^ 2 + 1) * 4 - (4x - 2) * 2x) / (x ^ 2 + 1) ^ 2 Розширюємо отримаємо (4 * x ^ 2 + 4 - 8 * x ^ 2 + 4 * x) / (x ^ 4 + 2 * x ^ 2 + 1) Спрощуємо, отримуємо (-4 * x ^ 2 + 4 * x + 4) / (x ^ 4 + 2 * x ^ 2 + 1), тобто 4 * (- x ^ 2 + x + 1) / (x ^ 4 + 2 * x ^ 2 + 1) Сподіваюся, що ясно