Відповідь:
Визнати це як квадратичне в
#x = ln (1 + sqrt (2)) #
Пояснення:
Це рівняння, яке є квадратичним
# (e ^ x) ^ 2-2 (e ^ x) -1 = 0 #
Якщо ми підставимо
# t ^ 2-2t-1 = 0 #
яка знаходиться у формі
Це має корені, задані квадратичною формулою:
#t = (-b + -sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) = (2 + -sqrt (4 + 4)) / 2 = 1 + -sqrt (2) #
Тепер
Тому
Що таке квадратична формула?
Припустимо, у вас є сокира ^ 2 + bx + c = 0, де a, b і c - будь-яке число. Підключіть їх у квадратичну формулу: x = (-b + - sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) Підключіть значення та вирішіть для x.
Що таке квадратична формула і як вона походить?
Для будь-якого загального квадратичного рівняння виду ax ^ 2 + bx + c = 0 ми маємо квадратичну формулу для знаходження значень x, що задовольняють рівняння, і задається x = (- b + -sqrt (b ^ 2-4ac) ) / (2a) Для виведення цієї формули ми використовуємо завершення квадрата в загальному рівнянні ax ^ 2 + bx + c = 0 Розбиваючи всюди на a отримуємо: x ^ 2 + b / ax + c / a = 0 Тепер візьмемо коефіцієнт x, половина його, квадрат і додайте його в обидві сторони і переставляйте, щоб отримати x ^ 2 + b / ax + (b / (2a)) ^ 2 = b ^ 2 / (4a) ^ 2-c / Тепер правою лівою стороною є ідеальний квадрат і спростити праву сторону. отже (x + b
Що таке квадратична формула для f (b) = b ^ 2 - 4b + 4 = 0?
Переписування f (b) як f (x) дозволить вам використовувати стандартну формулу з меншою плутаниною (оскільки стандартна квадратична формула використовує b як одну зі своїх констант) (оскільки дане рівняння використовує b як змінну, нам потрібно висловити квадратичну формулу, яка зазвичай використовує b як константу, з деяким варіантом, щоб допомогти зменшити плутанину, я перепишу дану f (b) як колір (білий) ("XX") f (x) = x ^ 2-4x + 4 = 0 Для загальної квадратичної форми: колір (білий) ("XX") hatax ^ 2 + hatbx + hatc = 0 рішення задане квадратичним рівнянням - колір (білий) ("XX") x = (-hatb +