Що таке стандартна форма y = (x-3) (4x + 8) - (x-4) (x + 2)?

Що таке стандартна форма y = (x-3) (4x + 8) - (x-4) (x + 2)?
Anonim

Помножити довгу руку спростити:

# 3x ^ 2-2x-16 #

Відповідь:

# 3x ^ 2 - 2x - 16 #

Пояснення:

розповсюджуйте першу «пару» дужок, використовуючи FOIL (або будь-який інший метод).

(x-3) (4x + 8) = # 4x ^ 2 + 8x -12x -24 = 4x ^ 2 -4x - 24 #

Аналогічно для 2-ої «пари» дужок.

# (x-4) (x + 2) = x ^ 2 + 2x - 4x - 8 = x ^ 2 - 2x - 8 #

тепер є: # 4x ^ 2 - 4x - 24 - (x ^ 2 - 2x - 8) #

# = 4x ^ 2 - 4x - 24 - x ^ 2 + 2x + 8 = 3x ^ 2 - 2x - 16 #