Як ви вирішуєте (x-3) / (5) + (2x + 1) / (4) = 6 / (10)?

Як ви вирішуєте (x-3) / (5) + (2x + 1) / (4) = 6 / (10)?
Anonim

Рішення є # x = 19/14 #.

Процедура така:

По-перше, ви повинні зробити спільний знаменник для обох членів рівняння. Мінімальний загальний множник 5, 4 і 10 дорівнює 20. Отже, ви пишете рівняння як # (4 (x-3)) / 20 + (5 (2x + 1)) / 20 = (2 · 6) / 20 #, а потім, працюючи, ви отримаєте: # (4x-12) / 20 + (10x + 5) / 20 = 12/20 #. При оперуванні аналогічними умовами ви отримуєте: # (14x-7) / 20 = 12/20 #.

Тепер ви повинні працювати тільки з чисельниками: # 14x-7 = 12 => 14x = 19 => x = 19/14 #.