Відповідь:
Пояснення:
Тому ми маємо:
Давайте розділимо друге рівняння на 18 для обох сторін.
=>
Давайте замінить 18 с
=>
=>
=>
=>
Оскільки ми знаємо це
=>
=>
=>
Сума двох чисел - 4.5, а їхній продукт - 5. Які два числа? Будь ласка, допоможіть мені з цим питанням. Також, будь ласка, надайте пояснення, а не тільки відповідь, щоб я міг навчитися вирішувати подібні проблеми в майбутньому. Дякую!
5/2 = 2.5, і, 2. Припустимо, що x і y є reqd. nos.Тоді, за даними, маємо: (1): x + y = 4.5 = 9/2, і, (2): xy = 5. З (1), y = 9/2-x. Підставляючи це y у (2), маємо, x (9/2-x) = 5, або, x (9-2x) = 10, тобто 2x ^ 2-9x + 10 = 0. :. ul (2x ^ 2-5x) -ul (4x + 10) = 0. :. x (2x-5) -2 (2x-5) = 0. :. (2x-5) (x-2) = 0. :. x = 5/2, або, x = 2. При x = 5/2, y = 9/2-x = 9 / 2-5 / 2 = 2, і, коли, x = 2, y = 9 / 2-2 = 5/2 = 2.5. Таким чином, 5/2 = 2.5, а, 2 - бажані ном.! Насолоджуйтесь математикою!
Що таке графік функції? Поясніть кроки щодо цієї проблеми
Див. Нижче Дана функція виходить шляхом перетворення "стандартної" функції y = sqrt (x). Графік наступний: graph {sqrt (x) [-5.25, 13.75, -0.88, 10]} Перше перетворення є горизонтальним зсувом: ви перетворюєте sqrt (x) на sqrt (x + 4). Кожного разу, коли ви переходите з f (x) до f (x + k), ви будете мати горизонтальний переклад, ліворуч, якщо k> 0, інакше вправо. Оскільки k = 4> 0, новий графік буде таким же, як старий, але зміщений 4 одиниці вліво: graph {sqrt (x + 4) [-5.25, 13.75, -0.88, 10]} Нарешті, ви мають мультиплікативний фактор. Це означає, що ви перетворюєте sqrt (x + 4) у sqrt (x + 4). Загалом,
Будь ласка, допоможіть мені з'ясувати кроки до вирішення цієї проблеми?
(2 (3sqrt (2) + sqrt (3))) / 3 Перше, що вам потрібно зробити, це позбутися двох радикальних термінів від знаменників. Для цього ви повинні раціоналізувати знаменник, множивши кожен радикальний термін сам по собі. Отже, що ви робите, ви берете першу фракцію і помножте її на 1 = sqrt (2) / sqrt (2), щоб зберегти її значення. Це допоможе вам отримати 4 / sqrt (2) * sqrt (2) / sqrt (2) = (4 * sqrt (2)) / (sqrt (2) * sqrt (2)) Оскільки ви знаєте, що sqrt (2) * sqrt (2) = sqrt (2 * 2) = sqrt (4) = sqrt (2 ^ 2) = 2 можна переписати подібну частку (4 * sqrt (2)) / (sqrt (2) * sqrt (2) )) = (4 * sqrt (2)) / 2 = 2sqrt (2) Тепер зро