Використання підстановки, що є 5x-4y = -10, коли y дорівнює y = 2x 5?

Використання підстановки, що є 5x-4y = -10, коли y дорівнює y = 2x 5?
Anonim

Відповідь:

Нижче наведено спосіб вирішення проблеми:

Пояснення:

Крок 1) Тому що для другого рівняння вже вирішено # y # ми можемо замінити # (2x - 5) # для # y # у першому рівнянні і вирішувати за # x #:

# 5x - 4y = -10 # стає:

# 5x - 4 (2x - 5) = -10

# 5x + (-4 xx 2x) + (-4 xx - 5) = -10

# 5x + (-8x) + 20 = -10 #

# 5x - 8x + 20 = -10 #

# (5 - 8) x + 20 = -10 #

# -3x + 20 = -10 #

# -3x + 20 - колір (червоний) (20) = -10 - колір (червоний) (20) #

# -3x + 0 = -30 #

# -3x = -30 #

# (- 3x) / колір (червоний) (- 3) = (-30) / колір (червоний) (- 3) #

# (колір (червоний) (скасувати (колір (чорний) (- 3))) x) / скасувати (колір (червоний) (- 3)) = 10 #

#x = 10 #

Крок 2) Замінити #10# для # x # у другому рівнянні і обчислити # y #

#y = 2x - 5 # стає:

#y = (2 xx 10) - 5 #

#y = 20 - 5 #

#y = 15 #

Рішення: #x = 10 # і #y = 15 # або #(10, 15)#