Відповідь:
# k = -2 #
Пояснення:
Оскільки рівняння є послідовними, ми знаходимо значення # x # і # y # спочатку підставляємо їх у рівняння, щоб знайти значення # k #.
# x + 3y + 2 = 0 # -------> рівняння 1
# 4y + 2x = k # ----------> рівняння 2
# x-2y = 3 # ------------> рівняння 3
З рівняння 1; зробити # x # Тема.
# x-2y = 3 #
#color (червоний) (x = 3 + 2y) #
Замінити # x = 3 + 2y # у рівнянні 1
# x + 3y + 2 = 0 #
#color (червоний) ((3 + 2y)) + 3y + 2 = 0 #
# 3 + 2y + 3y + 2 = 0 #
# 3 + 5y + 2 = 0 #
# 5y = -2-3 #
# 5y = -5 #
#color (червоний) (y = -1) #
Тепер, замість вартості # y = -1 # в рівнянні 3 для отримання значення # x #
# x-2y = 3 #
# x-2 (-1) = 3 #
# x + 2 = 3 #
# x = 3-2 #
#color (червоний) (x = 1) #
Перевірте відповідь значень # x # і # y # перед пошуком значення # k #
# x + 3y + 2 = 0 #
#1+3(-1)+2=0#
#1-3+2=0#
#-2+2=0# ------> таким чином значення # x # і # y # є правильними.
Остаточним кроком є заміщення значень # x # і # y # у рівнянні 2 - знайти значення # k #:
# 4y + 2x = k #
# 4 (-1) + 2 (1) = k #
# -4 + 2 = k #
# -2 = k #
Тому, #color (червоний) (k = -2) #