Відповідь:
Рішення є
Пояснення:
По-перше, помножте обидві сторони на
Це рішення. Сподіваюся, що це допомогло!
Відповідь:
Пояснення:
Кілька способів, найпростіше було б спочатку перемістити
Потім перемістіть
Потім розділити обидві сторони на
Інший спосіб зробити це - фактично розділити
Використовуючи той самий метод вище, це зробило б
Виготовлення
Як ви вирішуєте 3x + frac {1} {2} = frac {2} {3} x - 6?
X = -39 / 14 3x + 1/2 = 2 / 3x-6 3x-2 / 3x = -1 / 2-6 (3 (3) -2) / 3x = (2-2 (12)) / 2 lArr знаходження LCD 7 / 3x = -13 / 2 lArr приведення 7/3 в іншу сторону для ізоляції для xx = -13 / 2-: 7/3 x = -13 / 2 * 3/7 x = -39 / 14
Як спростити [frac {2} {9} cdot frac {3} {10} - (- frac {2} {9} div frac {1} {3})] - frac { 2} {5}?
1/3 [2/9*3/10-(-2/9-:1/3)]-2/5 =[6/90-(-2/9*3/1)]-2/5 =[6/90+(2/9*3/1)]-2/5 =[6/90+6/9]-2/5 =[6/90+60/90]-2/5 =[66/90]-2/5 =66/90-36/90 =30/90 =1/3
Що є найменшим загальним кратним для frac {x} {x-2} + frac {x} {x + 3} = frac {1} {x ^ 2 + x-6} і як ви вирішуєте рівняння ?
Див. Пояснення (x-2) (x + 3) FOIL (спочатку, Outside, Inside, Last) є x ^ 2 + 3x-2x-6, що спрощує x ^ 2 + x-6. Це буде найменш спільний (LCM), тому ви можете знайти загальний знаменник у LCM ... x / (x-2) ((x + 3) / (x + 3)) + x / (x + 3) ) ((x-2) / (x-2)) = 1 / (x ^ 2 + x-6) Спрощення для отримання: (x (x + 3) + x (x-2)) / (x ^ 2) + x-6) = 1 / (x ^ 2 + x-6) Ви бачите, що знаменники однакові, тому виведіть їх. Тепер у вас є наступне - x (x + 3) + x (x-2) = 1 Давайте поширюємо; тепер у нас є x ^ 2 + 3x + x ^ 2-2x = 1 Додавання подібних термінів, 2x ^ 2 + x = 1 Зробити одну сторону рівною 0 і вирішити квадратичну. 2x ^ 2 + x