Як ви вирішуєте x-2y = -3 і x + 6y = 1 за допомогою заміни?

Як ви вирішуєте x-2y = -3 і x + 6y = 1 за допомогою заміни?
Anonim

Відповідь:

# y = 1/2 #

# x = -2 #

Пояснення:

Ви можете змінити або перше, або друге рівняння # x # Тема.

Перестановка першого рівняння:

# x-2y = -3

# x = 2y-3 #

Замініть це # x # рівняння в # x # у другому рівнянні:

# x + 6y = 1 #

# (2y-3) + 6y = 1 #

# 8y-3 = 1 #

# 8y = 4 #

# y = 1/2 #

Потім замініть це # y # рівняння або в # x # рівняння:

# x = 2y-3 #

# x = 2 (1/2) -3

# x = 1-3 #

# x = -2 #