Відповідь:
Пояснення:
З (1),
Підпункт (3) до (2)
Підпункт (4) до (3)
Томас написав рівняння y = 3x + 3/4. Коли Сандра написала своє рівняння, вони виявили, що її рівняння мали всі ті ж рішення, що і рівняння Томаса. Яке рівняння може бути Сандра?
4y = 12x +3 12x-4y +3 = 0 Рівняння може бути дане в багатьох формах і все ще означатиме те ж саме. y = 3x + 3/4 "" (відома як форма нахилу / перехоплення). Помножена на 4 для видалення дробу: 4y = 12x +3 "" rarr 12x-4y = -3 "(стандартна форма) 12x- 4y +3 = 0 "" (загальна форма) Все це в найпростішій формі, але ми могли б також мати їх нескінченно варіації. 4y = 12x + 3 можна записати так: 8y = 24x +6 "" 12y = 36x +9, 20y = 60x +15 і т.д.
Вирішіть одночасні рівняння 2x + y = 8 ....................................... (1 ) 4x ^ 2 + 3y ^ 2 = 52 ....................... (2)?
X = 3.5 і y = 1 OR x = 2.5 і y = 3 2x + y = 8 .............................. ......... (1) 4x ^ 2 + 3y ^ 2 = 52 ....................... (2) (1) => y = 8-2x (2) => 4x ^ 2 + 3 (8-2x) ^ 2 = 52 => 4x ^ 2 +3 (64 - 32x + 4x ^ 2) = 52 => 4x ^ 2 + 192 - 96x + 12x ^ 2 = 52 => 16x ^ 2 -96x + 140 = 0 => 4 (4x ^ 2 - 24x +35) = 0 => 4x ^ 2 -24x +35 = 0 Розв'язуючи це квадратичне рівняння, отримуємо: => (x-3.5) (x-2.5) = 0 => x = 3.5 або x = 2.5 Замініть це значення x в рівнянні (1): Випадок 1: Взявши x = 3.5 => 2x + y = 8 => 2 (3.5) + y = 8 => y = 8-7 = 1 АБО Випадок 2: приймаючи x = 2.5 2 (2.5)
Вирішіть одночасні рівняння y = +x + 2 і (y + x) (y-x) = 0?
(-1,1), (2,2)> y = sqrt (x + 2) до (1) (y + x) (yx) = 0larrcolor (синій) "фактори різниці квадратів" rArry ^ 2-x ^ 2 = 0 до (2) колір (синій) "замінити" y = sqrt (x + 2) "в рівняння" (2) (sqrt (x + 2)) ^ 2-x ^ 2 = 0> rArrx + 2- x ^ 2 = 0 "множаться за допомогою" -1 x ^ 2-x-2 = 0larrcolor (синій) "у стандартній формі" "факторів - 2, які дорівнюють - 1 - +1 і - 2" rArr (x +1) (x-2) = 0 "прирівнюємо кожен фактор до нуля і вирішуємо для x" x + 1 = 0rArrx = -1 x-2 = 0rArrx = 2 "замінюємо ці значення на рівняння" (1) x = -1toy = sqrt (-1 + 2) =